čtvrtek 17. dubna 2014

A je po tom

 Tak jsem dneska zjistila, že uplynulo mých 21 dní. Dokonce víc než dvacet jedna dní už se snažím každý den něco napsat. Ne vždycky mi to vyšlo, ale myslím, že se celkem pěkně držím. A teď mi řekněte, mám psát dál?
 Snažila jsem se pozorovat sledovanost blogu a říkala jsem si, že se asi rozhodnu podle nárustu pravidelných čtenářů. Když pořád nepřibývaly a nepřibývaly, začala se vráska na mém čele prohlubovat. Dnes, celých dvacetšest dní po akci je číslo stejné, jako na začátku. Začínala jsem si trochu zoufat, až se nakonec ukázalo, že na vině bude nejspíš technika, ne moje neoblíbenost. Vypadá to, že Blogger se nějako sdružil s Googlem + či mínus a pokud chcete jít s nimi, musíte se přetransformovat také. Což mě ani nenapadlo, že. Takže tady celý den čučím na stránku "Nyní se připojit ke Google+" a dumám. Ono na to stejně asi jednou dojde, Google vytlačí Blogger, ale já mám to oranžový políčko s B uprostřed ráda. A líbí se mi. A blog mám prostě jako Definitiv, ne jako Martina Koucká. Proč se tam má zobrazovat moje jméno? Co když ho tam zobrazit nechci, můžu to zakázat?
 Moje příspěvky budou odkazovat na můj veřejný profil Google + - co to jako je? Já mám nějaký veřejný profil? Které příspěvky na něj budou odkazovat? Kdo odkáže? Já nebo strýček G?
 Tomu, že se informace z profilu Blogger nebudou převedeny na profil Google + a proto si je mám zkopírovat už se ani nesnažím rozumět. Mám zkopírovat jen ten canc o sobě? Nebo si mám zkopírovat celý blog? Přijít o vše, to by mě kleplo.
 Veškeré další informace jsou jak jinak než v angličtině, světe, podřiď se. A mě dneska bolí hlava, bolí mě záda a mám tak náladu se stulit do náruče pana O., který ovšem teď v náruči třímá jinou, dřevěnou. A až jí dotřímá, dá si závěrečné pivečko a nechá se odvézt k domovu (zcela výjimečně neřídí) budu já už mít doufám velmi, velmi hlubokou noc.
 Takže dneska to nechám koňovi a taky vám, zkušenějším, které tímto prosím o radu. Já jinak novinky neodmítám, nevadí mi, ale tyhle velký změny, to už je na moje starý bolavý záda moc. takže tak - už jste uprgadeovali na Google + ? A bolelo to? Mám do toho jít taky? Nebo zůstat na Bloggeru a nikdy, nikdy nemít víc pravidelných čtenářů?
 To jsou ale dilemata. Jdu se na ten gauč stulit sama, třeba se dnes už konečně dozvím, jak on poznal jejich matku ;)

7 komentářů:

  1. Piš! A peč na Google....já tam sice nemám blog, ale zapinkala jsem svoje alba a přesunula se na Rajče (zatím jen tak, že jsem si tam udělala účet, ale fotky jaksi ještě nikdo nenahrál), páč na Google+ se hlásit nechci.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já sice z pohledu Googlu pravidelný čtenář nejsem, ale tento blog pravidelně čtu, zvlášť teď, když je tu víceméně každý den něco nového :-)
    S Googlem si celkově rozumím spíš jako s vyhledávačem, jinak moc ne. Sice tam jakýsi profil mám, ale i když jsem se na jiném blogu jako pravidelný čtenář přihlásila, nic to pro mě nezměnilo. Nové články mi to stejně nehlásí (pokud jo, tak netuším kde). Takže si i nadále tam i tady i jinde jedu přes svoje Oblíbené (resp. Rychlý přístup v Opeře) a každý den si při snídani, poobědovém útlumu či večerní relaxaci po uspání mláděte proklikám oblíbené stránky a blogy, co je kde nového. A Google k tomu nepotřebuju :-)

    OdpovědětVymazat
  3. A co Google Analytics? Tam to propojíš a vidíš všechno;)

    OdpovědětVymazat
  4. Jen piš ;) Propojení s G+ asi i mám... krom toho jednoho kliku se pro mě víceméně nic nezměnilo..,., a teda ani počet čtenářů... na to nekoukej, bo když se ten člověk do čtenářů sám nepřidá, tak to za něj nikdo neudělá ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Marti máš prima blog, jen piš dál. Ono těch lidí k Tobě kouká víc než pravidelných čtenářů .... taky chodím koukat a nebyla jsem čtenářem:-) Ale už jsem to napravila:-))) A dost lidí si taky nechává zasílat novinky na email:-)
    Na Google nejsem, vůbec mě to neláká, a zveřejňovat svůj profil a jméno mě taky neláká .... osobně myslím, že počet čtenářů profil Google neovlivní:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě piš dál.
    Já sice nějak s Googlem propojená jsem, asi jsem někde něco zmáčkla, ale blog i nadále funguje dál svým původním životem, takže se pro mne nic nezměnilo. Nekontroluji návštěvnost svého blogu počtem členů a pravidelných čtenářů, ale ve statistikách v počtu zobrazení stránek. Tam jsou vidět i ti, kteří mají blog v oblíbených záložkách, kteří mají avíza na nové věci apod. No, teď ten blog nějak flákám, přiznávám, ale co tam psát, když nic rukodělně nevyrábím, protože je práce do práce, práce v domácnosti, práce s dětmi a práce na zahradě. Jedu jako mašina, žádné novinky, žádné stěhování, jen furt do kola to samé.

    OdpovědětVymazat
  7. Piš dál, Marti. Dnes jsem náhodou na Tvůj blog narazila já, zítra narazí jiní.
    Píšeš skvěle, bylo by škoda přestat. Pro čtenáře, ale i pro tebe samotnou.
    Co je to ono záhadné G+, to netuším. Na něco jsem klikla kdysi kvůli nějakému komentáři a už v tom lítám. Ale co všechno to dělá, to opravdu nevím.

    OdpovědětVymazat