sobota 10. prosince 2011

Ňůvinky

 Včera jsem si libovala, jak se krásně aklimatizuju. Že už je to venku docela dobré, že dokážu dojít na poštu a zpátky, aniž bych drkotala zubama. Tak sjem si říkala, že je docela velká šance, že tu zimu letos přežiju. A pak jsem přišla domů a na teploměru bylo 11°C. Málem to se mnou seklo. Je tedy vcelku jasné, že u nás se musí zateplovat, zateplovat a zateplovat.
 A v rámci zateplování jsem objednala pořádný balík výztuh. Nejteplejší je klasicky Termolín 180 g , nově i ve verzi Termolín 180 g duté vlákno. O něco slabší je Termolín 80g, ale zahřeje vás nepochybně. A ostatní výztuhy? Přibyl například Novolin v gramáži 30 g a 40 g, slabší, ale výkoná výztuha Ronopast 40+18 g. Fixační mřížky a fixační pavučinky v různých šířích. A supertlustý Ronolin 140, který z každého kapsáře udělá takové měkčí prkno.
 Další novinkou dnešního dne je Vylen, což je uchvancancující materiál, který by v každé tvořivé dílně neměl chybět. Určitě ho využijete i jako výztuhu, ale můžete z něj například vyrábět zvířátka do vany, nebo, a to vám v některém z příštích blogů ukážu, vyrábět domácí razítka prostým vystřihováním a vyřezáváním.
 Koneckonců všechno najdete v novinkách. Na fotky se samozřejmě chystám, ale předvánoční atmosféra, hojně poprášená moukou a cukrem, mě jaksi brzdí, budou tedy přibývat postupně.
 Tak hurá na nákupy, o Vánocích bude času na tvoření habakuk.

Žádné komentáře:

Okomentovat