středa 13. srpna 2014

Jak jsem se věnovala dětem...

Tak snažila jsem se, to se zase musí nechat. Sice jsem toho měla v plánu o dost víc, ale i když odstraním všechny ostatní aktivity, nestane se den nafukovacím.
 Ale mám ze sebe dobrý pocit. O víkendu už jsem se trochu flákala, ale od toho koneckonců víkendy jsou.
 Jako první věc jsem se hecla a odevzdala dětem super šanon, který jsem si koupila minulý týden v Lidlu.
Úlovek z Lidlu
 Vědět, že se do tohohle pustím koupila bych rovnou dvoje balení, páč jedno je mi samozřejmě málo, když jsem jim druhý postoupila (jo, byly balený po dvou). V něm ode dneška budeme s sebou nosit zábavu, aby se dítka mohla náležitě vzdělávat formou hry a tišila svoje projevy ve veřejných i jiných prostorech.
 Velký ohlas měly grafomotorické listy, které jsem zalaminovala, abych šetřila prostředí, protože po jednom náletu Bíby bychom s nima mohly tak akorát zatopit. Tahle k tomu mají fixy na whiteboard a já to pak umyju buď vlhčeným ubrouskem (díky za typ, dámy), nebo (ehm) odlakovačem na nehty. Za trochu znepokojující považuju to, že vlhčeným ubrouskem na dětské prdelky fixy umýt lze, zatímco vlhčeným ubrouskem určeným k čištění toalet nelze. Nicméně, pokud to tam máte dýl, musíte prostě sáhnout po silnějším kalibru. Taky už se na mě v drogerii koukají jako na pěknou modelínu.
Někdo dokresluje, někdo vybarvuje
Máme nějaký početní úkoly, ale ty už asi brzy převezme Bíba, na Matyldu je o už moc jednoduché.
Vybarvi, zakroužkuj podle teček

 Máme spoustu, spoustu kartiček na globální čtení, najdete je tady (asi v polovině stránky). A tady jsou stránky, kde byly kartičky vyrobeny a kde i vy si můžete udělat pracovní listy či jiné vychytávky.


 S písmenkama si Matu už docela vyhraje. Buď se snaží si je řadit sama, podle toho, jak je ve slově slyší, nebo mě poprosí, ať jí je seřadím a pak je opisuje - na tabuli, na chodník, na papír, na dveře.
Máme tady jednu super stínovku, která je určená pro Bíbu, ale zatím jí ještě nedává na 100%, zvládá jen ty nejsnáz poznatelné tvary. Bohužel si teď nemůžu vzpomenout, kde jsem je uhnala.
Stínovka obličeje
A na závěr mám jednu chlubivou. Fotku sice nemám, protože jsme nechaly tuhle stínovku nejspíš v krámě, ale je to mnou vytvořené Minnie stínové pexeso. Dělala jsem ho pro naše holky a pro neteř, která slavila narozeniny. Samozřejmě že tahle sofistikovaná hračka byla zastíněna plastovou oblíkací panenkou, ale to moje nadšení nezmenšilo a hodlám v tom pokračovat i nadále. Zase jsem ho rozstříhala na kartičky a zalaminovala, abych zvýšila životnost. Hledání stínů je super a u Minnie je to docela složitý, takže to zaujme i Matyldu.
 A tady už jí máte, je dělaná v PictoSelectoru, což je výborný program, jehož prozkoumání všem vřele doporučuju, obzvlášť jestli vás baví takový ty věcičky jako rozvrhy pro děti a podobně ;)
Minnie stínovka
Kartičky Minnie

Kartičky stíny
 No a protože z obrázků možná nic nevytřískáte, stáhnout v PDFku si jí můžete tady. Doufám, že si s ní náležitě užijete a hlavně, že mě pochválíte, protože nahrát sem nějaký soubor to je pro mě vždycky horší než maturita.

4 komentáře:

  1. Juuu, pekné. Stiahla som si a ďakujem. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, no nádher !!! Ty kartičky s písmenky na skládání slov, to měli Vašík ve škole a super to bylo. Učili se číst genetickou metodou čtení a tedy fakt super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty jsou boží, máme je ve dvou variantách - písmenkový a slabikový. Matu totiž zatím slyší jen souhlásky, samohlásky jí nějak unikají, takže se podepisuje jako MTLD :D

      Vymazat