pondělí 25. srpna 2014

Tenhle týden... uklízím!

 Ja a je to tady. Už se tomu nedá vyhnout. Jelikož jsme s O. o víkendu udělali v krámě takovej bordel, že se nedalo ani protáhnout na záchod, budu prostě muset vzít věci do ruky a zastrkat je na správné místo. Nebo alespoň na nějaké místo. Takže tenhle týden žádné tvoření, pletení, šití, kreslení - nic. Uklízet se bude. Dělám si k tomu i motivační fotky a chtěla jsem vám nějakou ukázat, jako inspiračku před/po, ale asi se na to moc, moc, moc stydím. Dám pak alespoň krámovou, tam ten bordel je omluvitelnej, vždyť jsme přeci (no, spíš O.) montovali regál! Tak je jasný, že se muselo všechno posunout, přesunout a navršit na sebe.
 Ty domácí fotky už tak pěknej důvod nemaj. To bude bohužel tím, že prostě nějak úklid nezvládám. Když se podívám na svůj pracovní stůl - neuvěřitelný. Ale nejzajímavější na tom je, že když jsem ho měla uklizenej (což bylo asi, ehm, před rokem), tak mi vydržel uklizenej fakt dlouho, třeba tři měsíce. Pak někde nastal zlom, já jsem polevila, bordel se rozlezl a od té doby je víceméně v konstantním stavu. Jo, občas přibyde novej papírek, knížka, kostička lega, ale nemnoží se to tak zákeřně, jak bych čekala.
 Zítra, to je úterý, většinou chodíme s holkama někam za zábavou. Bohužel všechny kamrádky se někam rozprchly a tak opravdu reálně hrozí, že budu celý zítřek uklízet. Hrůzu nahánějící představa. A teď už si půjdu lehnout, abych při tom uklízení neusnula.
 Jo a pojďte do toho se mnou. Vy, co uklízíte jako Steprfordské paničky můžete vytáhnout uklízecí strašáky jako sklepy, půdy, garáže. Vy, co uklízíte jako průměrně výkonná žena se můžete zanořit do skříní, spíží a pod gauče. Vy co uklízíte jako žena, která nestíhá můžete odkopat hračky do dětského pokoje, mužovi věci nastrkat do skříně a vyměnit zimně/letní věci. A vy, co jste na tom jako já, tak se zvedněte, dejte máslo do ledničky, vytáhněte ze dřezu kočku, vypusťte vodu z vany, kde se děti koupali před více než pěti hodinami a pak se chyťte za hlavu a přemýšlejte, kde proboha zítra začnete. Fly Lady k tomu radí: "Když nevíte kudy do toho, jděte ode dveří po pravé straně proti směru hodinových ručiček. Jednou ten barák určitě obejdete!"
 Jinak Fly Lady - další z mých tasků pro tento týden, zrevidovat denní a týdenní plán, naskočit trochu do rutin a snažit se sakra něco dělat!
 Fly Lady je tenhle týden v obýváku, šůruje jako divá. Zvykem měsíce je praní - každý den vyprat, usušit a poskládat jednu pračku (je- li třeba, opravdu nemusíte prát čisté prádlo, jen abyste měli splněno). Dneska se uklízelo pod gaučem (což mě čeká zítra, páč tu v jedenáct nechci strašit s luxem) a zítra je antiprokrasťákovací den. Což znamená odpovědět na všechny ty dopisy, emaily, zaplatit co není zaplaceno, zavolat tam, kam se chystám už měsíc, splnit věci, co jsem slíbila už před týdny, zkrátka - dodělat resty.
 No, to budu mít při úterku co dělat! Tak s chutí do toho!

9 komentářů:

  1. Hele, tak já do toho půjdu s tebou, ale až příští tejden a klidně! dám motivační fotku před a po. Mám totiž obří vejmluvu, že díky předělávání bytu máme všechny věci (tím myslím i sušičku, pračku, sporák, všechny další věci z kuchyně, z koupelny, chodby a všechny dětský věci) na 30m2....do toho stavu v pátek přijedem a začně velkej úklid s dětma za zadkem....takže ty fotky myslím dodám nejdřív o Vánocích :-X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak an fotky jsem zvědavá. Já y naše viděla a usoudila jsem, že tohle prostě zveřejnit nejde, to bychom tu měli sociálku natošup :D

      Vymazat
  2. FlyLady jsem svého času taky sledovala, ale nějak jsem vyšuměla... Já mám splněno, protože včera jsem vypěnila, své dva skoropuberťáky dokopala k tomu, aby si uklidili ve svých pokojích, a jako matka hrůza nad nimi celou dobu stála. Z. zjistila, že si ještě nevybalila aktovku, T. se jí smál, aby na totéž přišel za cca půl hodiny taky. Největší sranda byla, když se báli podívat do kapsy na svačiny (přiznávám, že hned první týden v červenci jsem jim ty svačinové boxy vyndala a umyla v myčce, ale nechala jsem je v tom pěkně vyšťavit). Pak jsme poprvé za celé prázdniny vyčistili celý barák od ložnice až po vchod. A jako bonus vše vyprali. Dneska mám žehlicí den, a od příštího týdne musíme vymyslet nějakou rutinu, jinak nás binec zavalí... To jejich věčné dohadování, kdy kdo co má dělat, a obavy, aby ten druhý náhodou neudělal o krok míň, mne ale sejří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brrr, ty plesnivý svačiny si pamatuju, tfuj :D Jo rutiny, ty jsou skvělý. jen se člověk musí donutit je dodržovat :D

      Vymazat
  3. Do toho jdu taky. Třeba se tak druhorozená konečně po necelých 3 měsících života dočká toho, že bude mít všechno oblečení ve skříni (a ne na hromadě u komody a na židli), z toho ty aktuální velikosti v komodě u postýlky. A starší bych taky mohla probrat šatník, ať nenosí pořád dokola tři trička, o kterých vím, že jí jsou. To bych koneckonců měla udělat i ve svojí skříni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SVojí skříň mám docela zmáklou, probírám jí několikrát ročně, ale ty dětský, to je hrůza. Bíba už má ze všech kalhot tříčtvrťáky a já ne a ne se donutit vytáhnout oblečení po M. :D

      Vymazat
  4. Nechceš radši místo toho zajít na kafe?;)
    sousedka Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, to říká ta, která furt lítá a ani se u mě nezastaví :D BTW - nemám u tebe ty přesnídávkový pytlíčky? :D

      Vymazat
  5. Neee, u mě určo ne. Ale zbyly mi tu dva malé a k tomu 4 víčka. Určitě to neužijeme. Jsou to ty pytlíky z první objednávky. Chceš je?? L.

    OdpovědětVymazat